Tort Egiptean

de Micutza Luana in Torturi, 29 Mar 2014 | 10305 vizualizari

 

in reteta originala nu este blatul de pandispan !

 

INGREDIENTE

  • pentru foi
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 4/2 lg faina
  • 150 gr alune macinate (sau nuci)
  • Blatul
  • din 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • Crema de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg rase faina sau amidon
  • 170 gr unt
  • esenta de vanilie
  • Crema de frisca si caramel
  • 200 gr zahar
  • 12o gr alune (sau nuci )
  • 200 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana devine o bezea.

Se adauga faina si alunele macinate cu telul sau o spatula .

Se unge baza unei tavi de 24 cm cu ulei sau hartie de copt si intindem compozita uniform ( nu toata, de aici trebuie sa coacem 3 foi ) .

Se da la cuptorul incins 20-25min.

Blatul

Se separa ouale, albusul se bate spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si faina . Se da la cuptor circa 25-30 min.

Crema de galbenusuri

Se amesteca galbenusurile cu faina sau amidonul apoi adaugam zaharul si laptele putin cate putin ca la budinca. Se pune pe foc circa 6 min. Se da deoparte se adauga cateva picaturi de vanilie si se lasa la racit. Untul se bate bine si se adauga treptat peste crema de gabenusuri.

Crema caramel.

Se pune zaharul intr-o cratita si se caramelizeaza la foc mic . Cand este gata se toarna fierbinte pe o foaie de copt unsa cu ulei. Se lasa la racit , apoi se zdrobeste cu ce aveti la indemana. Se bate smantana se amesteca cu praful caramel si alunele macinate .

Asamblare .

Se pune o parte din blat crema , foaie de nuca crema, blatul din nou crema si tot asa pana terminam .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie